Kuntotarkastus
Kuntotarkastuksen tavoite on tuottaa puolueetonta tietoa mahdollisimman kattavasti asuntokaupan osapuolille tarkastettavan kohteen rakennusteknisestä kunnosta.

Kuntotarkastus

Tavoitteena on tuottaa puolueetonta tietoa asuntokaupan osapuolille rakennuksen rakennusteknisestä kunnosta, korjaustarpeista, vaurio-, käyttöturvallisuus- ja terveysriskeistä sekä toimenpide-ehdotuksista.
Kuntotarkastustoimintaa ohjaa Suomessa ainoastaan yksi ohje; Asuntokaupan Kuntotarkastuksen yhteinen toimintamalli.

Kuntotarkastus on suositeltavaa tilata ja tehdä heti, kun kohteen myyntiä suunnitellaan. Tällöin saadaan tietoa jo alkuvaiheessa kohteen todellisesta kunnosta, sekä mahdollisista merkittävistä vioista tai korjaustarpeista. Suomen Talokatsastus Oy selvittää asuntokauppatilanteessa kiinteistön kunnon ympäristöministeriön johdolla laadittujen ohjekorttien KH 90-00394 ja LVI 01- 10414 mukaisesti. Näin vältytään jälkikäteen kiinteistön kuntoon liittyvistä erimielisyyksistä ostajan ja myyjän välillä.

Talokatsastuksen kuntotarkastuksen hinnoitteluun sisältyvät myös rakenneavaukset 1-3 kpl. Rakenneavauksia tarvitaan mm. riskirakenteiden kunnon tarkempaan selvittämiseen. On erityisen tärkeää, että riskirakenteet tutkitaan jo kuntotarkastuksen yhteydessä riittävän kattavasti.

Kuntotarkastuksen tai *ostajanpalvelun yhteydessä tarkastaja antaa myös vinkkejä kiinteistön huoltoon ja ylläpitoon. Valokuvallinen tarkastusraporttimme antaa selkeän kuvan kohteen kunnosta, korjaustarpeista sekä eri ikäluokan rakennuksiin liittyvistä riskeistä ja ominaisuuksista.

Kuntotarkastuksen yhteydessä asiakkaamme saavat Talotasku-palvelun käyttöönsä veloituksetta. Palvelu sisältää mm. sähköisen kiinteistön huoltokirjan, sekä pilvipalvelutilan kiinteistön piirustuksien tallentamista ja säilytystä varten.

* Ostajan kierroksessa käsitellään ostajan kanssa kuntotarkastusraportissa todettuja keskeisiä havaintoja ja niihin liittyviä toimenpidesuosituksia, sekä mahdollisia lisätutkimustarpeita. Kiinteistökierroksella tehdään rakennuksen katselmus sisä- ja ulkotilojen osalle. Olosuhde- ja kosteusmittaukset eivät sisälly katselmukseen ellei niistä ole erikseen sovittu. Tarkastaja antaa myös huoltoon ja ylläpitoon tarvittavia ohjeita ostajankierroksen yhteydessä. Ostajankierros kestää n. 1 h.

Lue myös:
Hyvä asuntokaupan kuntotarkastustapa »
Kuntotarkastuksen tavoite ja laajuus »
Kuntotarkastusraportti »

Kysy lisää ja ota yhteyttä oman alueesi asiantuntijaan tai varaa aika suoraan nettipalvelustamme.

Ota yhteyttä!

Kysy mitä tahansa kuntotarkastuksista tai tilaa kuntotarkastus!